Main menu:

Kalender

maj 2024
m ti o to f l s
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Bilder och reportage från Framtidslägret i Örebro 23 Oktober.

Framtidsläger 2010

Hej! Ja, nu är ”framtidslägret” avslutat och det blev en succè. Vi startade kl 09.00 på lördags morgonen då vi bjöd alla lyftare med coacher ca 30 st på frukst vilket var väldigt uppskattat. Ordförande i Västra Svealands Styrkelyftsförbund (VSSF) Jan Östlund och jag själv informerade alla vad som skulle ske under dagen. Sedan var det träningdags, och träningen skedde med hjälp av Sandra Lönn och Ove Letho som senare under dagen skulle hålla ett föredrag.

lager1

Att se alla dessa duktiga och vetgiriga ungdomar, juniorer, både tjejer och killar suga i sig av all erfarenhet som fanns tillgängligt var en fröjd att se. Många gjorde sina bästa tränings pass och det var inte svårt att bli peppad då det stod 20-25 pers och hejade på. Klockan 12.00 var det många som började bli hungriga så då gick vi i samlad tropp till Max hamburgerbar och åt så det stod härliga till. Ett stort tack till Max som hade förberett sig efter ett samtal från mig i fredags, det gick kanon snabbt att få maten. Efter maten var det dax för information från förbundet genom Per Carlmark gällande dopingfrågor och vad som gäller när man tillhör eliten och har anmälningsplikt mm.

lager2

Efter detta tog Ove och Sandra över och berättade om hur dom började och hur dom tränade fram till att bli världslyftare. Det var både roligt och intressant att höra och alla lyssnade och förhoppningsvis snappades det upp något som kan bli användbart i framtiden. Efter ca 2 timmar var det dax för ytterligare träning för dom som ville och det var fullt ös igen. Kl18.00 bjöds det på restaurang Rosalis Dehli på järntorget och det åts så det brakade och därefter skildes vi alla åt. Jag vill tacka alla som kom och gav allt på lägret, och ett stort tack förbundet som beviljade oss medel till denna satsning. Ett stort tack till Ove och Sandra som delade med sig av sina erfarenheter och deras hjälp till alla som ville ha hjälp på träningen.

Tommy Horvath, distriktssekreterare VSSF
Jan Östlund, distriktsordförande VSSF

lager3